Kadınlar Komisyonumuzun Eskişehir Gezisi

24 Kas 2009

4 Kasım günü sabahın ilk saatlerinde buluşuldu ve ardından 4-5 saati bulan yolculuk sonrası öğle saatlerine doğru Eskişehir’e varıldı. Porsuk nehrinde tekne gezisi yapıldı .Eskişehir’in meşhur yöresel mutfağından örneklerle ciğbörek menülü ekstra öğle yemeği yenildi.Panoramik şehir turu sonrası Eskişehir’in ilk yerleşim merkezi olan tarihi Odunpazarı gezisi yapıldı. Osmanlı sivil mimari örneklerini koruyan kent, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeleri bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak bir bütün olarak günümüze kadar gelmiştir.Kurşunlu Camii ve Külliyesi , Akoğlan Camii , Şehir merkezine dönüldü.Kent merkezi gezisinde , Eskişehir Tcdd Müzesi, Lületaşı müzesi görüldü.

İkinci gün otelde kahvaltıdan sonra kent merkezi gezildi. Mumya Müzesi Çağdaş cam sanatları müzesi, Eskişehir’in deniz eksikliğini giderecek proje Kent Park gezisi yapıldı. Öğleden sonra kent merkezinden ayrıp İstanbula dönüş için yola çıkıldı.